—
by
Per Brinkemo
Wasta – ett korrupt system vi bör känna till | Hamid Khan Zafar och Per Brinkemo | Hotspot
Vilka möjliggjorde separatismen i Sverige? | Per Brinkemo och Mauricio Rojas | Hotspot
30. Per Brinkemo – om klanen, staten och oskrivna regler
Journalisten och författaren Per Brinkemo gästar veckans avsnitt av Samtal med Cwejman.
De senaste åren har Brinkemos fokus lagts på klaner och klansamhällen. I avsnittet pratar Per och Adam om klanen som form, hur den avskiljer sig från det svenska samhället och vad det får för konsekvenser.
Hur staten som institution blir en extrem kontrast till klanen och hur svårt det är att få det att samverka. Men också kriminella klaner, hur de är uppbyggda och konsekvenserna av detta.
—
Samtal med Cwejman är en podd från Göteborgs-Postens ledarredaktion.
Ansvarig utgivare: Christofer Ahlqvist
Kommer separatismen slita sönder Sverige? | Mauricio Rojas och Per Brinkemo | Hotspot
Per Brinkemo – Hur kan vi prata om klanstrukturer?
Det här samtalet spelades in den 22 augusti 2018.
Hur kan vi? 3.0 är en nystart för samtalspodden Hur kan vi? där vi återpublicerar alla samtal, live-events och bakom-kulissernaklipp helt gratis, utan reklam och i sin fulla längd som podd och video för att inspirera och uppmuntra de många människorna i Sverige att ha bättre samtal.
Per Brinkemo är journalist, föreläsare och författare. I nästan tjugo år arbetadfe han för en rad olika medier som Uppdrag granskning, Dokument inifrån, Kalla fakta, Expressen, Sydsvenskan och Svenska Dagbladet. Hans bok “Mellan klan och stat kom ut 2014 och förde in klanbegreppet i den integrationspolitiska debatten.
Här hittar du alla samtal från Hur kan vi?
Utforska Hurkanvipedia för att lära dig mer
Stötta Hur kan vi? 3.0 genom att bli månadsgivare här
Boka oss till ditt team, ledningsgrupp eller företag
Vad är ett klansamhälle? – med Per Brinkemo
Klansamhällen i kontext. I många delar av världen är klanen människors primära juridiska, sociala och ekonomiska system. Vi fördjupar oss i hur de fungerar, hur de försvann i Europa och hur okunskapen om dem försvårar integration och sociala problem.
Per Brinkemo, journalist och författare, har ägnat stora delar av sin yrkesverksamma karriär med att undersöka svårigheterna som möter människor som kommer som flyktingar till Sverige och präglats av samhällen som är väldigt annorlunda än det svenska.
Podden produceras av Svenska Epoch Times.
Ansvarig utgivare: Vasilios Zoupounidis
Vill du läsa mer av Lotta Gröning och Jan Blomgren?
För endast 1 krona får du nu tillgång till alla deras nya texter, varje vecka i Svenska Epoch Times.
Klicka här: https://www.epochtimes.se/erbjudande
35: Det brister på Migrationsverket
Migrationsverket gör ingen säkerhetsprövning av tolkar eller asylutredare. Att det inte förekommer beror på politiska beslut. Risken för infiltration från regimer som vill ha information om flyktingar är stor. Dessutom finns problem på Migrationsverket med anställda som inte talar tillräcklig svenska och det finns brister på förvaren. Har gymnasielagen varit en human lag – eller gör den bara de unga männen från Afghanistan som bott här i flera år men ännu inte fått permanent uppehållstillstånd olyckliga? Vi samtalar om Henrik Sjögrens granskning av Migrationsverket i Fokus magasin. Gäster: Anna Högberg, jurist Migrationsverket, Henrik Sjögren, reporter Fokus, Per Brinkemo, författare och föreläsare, Johan Hakelius, politisk chefredaktör Fokus. Programledare: Nina Solomin.