Poddnamn: SwebbTV2
publicerad: 2024-12-24 11:00
Mikael Willgert, Anita Bååth, Boris Benulic, Peter Abelin & Thomas Jackson om julen och gångna året
I detta julprogram möter vi Anita Bååth, Mikael Willgert, Tomas Jackson, Peter Abelin och Boris Benulic. Vi pratar om julen hur vi firar idag vad vi tycker är viktigast och uppskattar mest under julen.

Panelen talar även om året som varit och vad vi tror om nästa år som kommer.
Vi delar med oss av både våra privata utmaningar och hur vi håller oss i form både fysiskt och mentalt men även hur vi ser på motstånd och motgångar.
Vi talat Ptsd och vinterdepressioner och vad man kan göra för att klara av stressen i vardagen och inför julen. Diskussionen handlar vidare om hur viktigt det är att ha en syfte och mål i livet och hur vi ser fram emot nästa år och vad Trumps vinst kommer att leda till.

Vi lyssnar även på Swebbtvs Julaftonssång med röst av Ai-genererad av Mikael Willgerts röst.

Recept

Mozartkulor
Ingredienser
20 st.
200 g marsipan eller mandelmassa
100 g nougat
100 g mörk bakchoklad
Skär eller dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bitar (för 20 st bollar). Rulla marsipan- och nougatbitarna till bollar.

Platta ut marsipanen och lägg en bit nougat i mitten och omslut nougaten med marsipanen. Rulla till en jämn boll.

Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

Fyllda dadlar med jordnötter och choklad
Öppna dadlarna ta bort kärnan och lägg in 2 eller 3 rostade jordnötter.
Rulla i smält choklad och lägg på bakplåtspapper och låt svalna.

Trillingnöt
Hasselnötter en påse
350 g Mörk Blockchoklad blanda ev. med ljus choklad
Rosta hasselnötter i en het panna.
Häll ned i den smälta chokladen blanda ev. chokladen med en del ljus choklad.
Lägg upp nötterna tre och tre och ringla över ev. extra choklad ovanpå.

Marsipanbröd med Drambui
250 g Mandelmassa
6 Valnötter hackade
Russin en halv deciliter hackade
Tag 250 gram mandelmassa häll ner 2 matskedar Drambui eller annan alkohol såsom rom.
Blanda noga mandelmassan med Drambuin först för att sedan blanda ner hackade valnötter och russin.
Rulla bollar som sedan rullas i den smälta chokladen och lägg upp på smörpapper eller bakplåtspapper.
Dekorera ev. med lite flingsalt.

Vi önskar er alla en Riktigt God Jul!